Špecifikácia
- Značka: Sakai Aoki Hamono
- Farba: Čierna
- Kód tovaru: 07495, EAN: 4582226417917
- Dostupnosť: do 1-2 dni od objednania
Určenie: Nezáleží na pohlaví
Sakai Takayuki japonský kuchársky nôž s nepriľnavým povrchom Kurokage a ocele VG10, HRC 60-61, osemhranná rukoväť wengewood a bolster z byvolieho rohu, dĺžka čepele 160 mm.
Nerezová oceľ s kladivkovým vzorom Tsuchime s jadrom z ocele VG10. Nože Sakai Takayuki s nepriľnavým povrchom "KUROKAGE" sú potiahnuté fluórovou živicou. Táto vynikajúca technológia zabraňuje priľnutiu krájaných surovín na čepeľ a zároveň je dosiahnutá extrémna hladkosť povrchu noža. KUROKAGE je prekvapivo vývojovo pokročilejšia technológia, než prevedenie napríklad na známych nožoch MAC Non-Stick Coating. Je to preto, lebo kladivkovaná, konkávne vypuklá textúra na čepeli podporuje nepriľnavú funkciu a pretože jadro čepele je z prvotriednej nerezovej ocele VG10 s tvrdosťou 60-61 HRC, ktorá zaisťuje vynikajúce udržanie ostrie lepšie, než bežná chrommolybdénová nerezová oceľ nožov MAC. Bolster je vyrobený z rohu vodného byvola.
Ostrý nôž Santoku Kengata s dĺžkou ostrie 160 mm je vhodný na bežné krájanie všetkých potravín od zeleniny a ovocia až po mäso. Japonské slovo "santoku“ sa zhruba označuje ako "tri cnosti“, čo svedčí o všestrannosti tohto nožového štýlu a druhu rezov, ktorými vyniká (rezanie, rozkrájanie a mletie). Čepeľ u nožov Santoku je širšia ako u ostatných kuchárskych nožov a vyznačuje sa odlišnou geometriou a guľatejšou špičkou. Vďaka tomu zaisťuje tento nôž minimálny únik tekutín. Preto budú Vaše pokrmy plné šťavy a vitamínov. Každý nôž je ručne brúsený a dosahuje vysokú ostrosť. Kengata Santoku z ocele damasteel s jadrom z VG10 má dokonale vyváženú čepeľ s povrchovou úpravou Tsuchime (kladivkový povrch). Povrch dáva nožu nielen skvelý vzhľad, ale taktiež zabraňuje prilepeniu krájaného materiálu k čepeli.
Tento nôž je ručná práca - farby, dĺžky a profily ostria sa môžu mierne líšiť.